2022-02-20 16:29:39• hírek • Agerpres

A külügy nyomatékosan javasolja a román állampolgároknak, kerüljék az Ukrajnába való utazást

A román külügyi minisztérium (MAE) frissítette az Ukrajnára vonatkozó aktuális utazási figyelmeztetést az Ukrajna közelében és a Fekete-tenger térségében bekövetkezett legújabb biztonsági fejleményekkel összefüggésben.

A külügy-minisztérium nyomatékosan tanácsolja a román állampolgároknak, hogy ne utazzanak Ukrajnába, azoknak pedig, akik jelenleg ott tartózkodnak, azt üzeni, legyenek különösen óvatosak, és fontolják meg, hogy a lehető leghamarabb elhagyják ennek az államnak a területét - olvasható az AGERPRES hírügynökséghez vasárnap eljuttatott közleményben.


Ugyanakkor továbbra is nyomatékosan ajánlja a román állampolgároknak, hogy ne utazzanak a Krím félszigetre és Ukrajna keleti részére, nevezetesen Donyeck és Luhanszk területére, valamint Ukrajna Orosz Föderációval és Fehéroroszországgal határos területére, emlékeztetve arra, hogy a biztonsági helyzet továbbra is feszült és változékony.


A külügyminisztérium azt tanácsolja továbbá az Ukrajna területén tartózkodó román állampolgároknak, beleértve a média képviselőit is, hogy legyenek éberek, kerüljék a nagy embertömegeket, megbízható forrásokból kérjenek állandó tájékoztatást, és azonnal igazítsák ki utazási terveiket a térség biztonsági helyzetének megfelelően.


A MAE ukrajnai diplomáciai képviselete és konzuli irodái révén kész konzuli védelmet és segítséget nyújtani a román állampolgároknak.


Az Ukrajna területén tartózkodóknak javasolják továbbá, hogy jelezzék tartózkodási helyük koordinátáit az e-consulat.ro platformon (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) vagy telefonon, a legközelebbi konzuli hivatalnál (Románia kijevi nagykövetsége - +380936252717, csernovici főkonzulátus - +380635669918; odesszai főkonzulátus - +380955412788; aknaszlatinai konzulátus - +380682140918).


A külügy konzuli osztályán külön telefonvonalat hoztak létre az ideiglenesen Ukrajnában tartózkodó és konzuli segítségre szoruló román állampolgárok számára (0040 -751.084.537).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: